Seguretat de Zoom a Tea or Coffee


16/04/2020  |  people


Una qüestió d'actualitat des de l'inici de les classes online ha estat la dels problemes de seguretat relacionats amb Zoom. Com qualsevol altre, a Tea or Coffee vam tenir en compte les inquietuds que vam rebre de l’alumnat, vam considerar les comunicacions que ens anava enviant Zoom sobre què feien per gestionar els problemes per la seva banda, i també vam llegir articles amb fets, articles d’opinió i articles que canviaven d’opinió d’un dia per l’altre. I com qualsevol persona que utilitza Zoom, vam haver de decidir si la plataforma mereix una oportunitat o no.

Hem vist que tot i que Zoom tenia alguns problemes importants de seguretat sembla que treballen constantment en tots ells, havent resolt molts ja (vegeu aquest article). Hem decidit que, per a propòsit de fer classes d’anglès, amb les noves funcions de seguretat (contrasenyes, actualitzacions periòdiques, sales d’espera...) i les reparacions periòdiques d’errors que ens preocupen, continuarem utilitzant Zoom. Continuarem descarregant actualitzacions més segures (t’aconsellem fer el mateix) i estarem al dia amb tot allò rellevant que ens ocupa. 

Aquests són alguns dels motius de la nostra decisió:

- Zoom és una plataforma professional, sòlida i reconeguda que utilitzen més de 12 milions d'usuaris a tot el món; no només empreses, sinó també altres centres educatius públics i concertats, fent reunions de fins a 15 alumnes alhora. Sabem que altres empreses segueixen confiant en Zoom.

- Per part nostra, estem fent el màxim per mantenir la màxima seguretat en les nostres sessions; per exemple:

  • Fa dues setmanes que tot el professorat fa servir la versió Premium de Zoom, que permet que totes les reunions siguin privades i amb contrassenya, i que a partir de dijous d'aquesta setmana la connexió tindrà una protecció extra. 
  • Des del principi, les nostres classes han estat en grups tancats, i només hem compartit les credencials amb cada alumne un per un, per mantenir les claus tant privades com fos possible.

-Zoom va incorporar la setmana passada noves mesures de seguretat, entre elles:

  • Contrassenya obligatòria per a totes les videoconferències.
  • Sales d'espera obligatòries, i per tant el professorat sempre controla qui pot accedir al grup.
  • Noves versions de l'aplicació que incorporen millores de seguretat, i notificacions a tots els usuaris de Zoom per a què les descarreguin.
  • Icona de seguretat a l'app, que inclou totes les mesures per a prevenir que terceres persones entrin a la sala de videoconferència i puguin compartir dades malicioses.

- Tot i que confiem en Zoom, estem d'acord que tant alumnes com escola hem de seguir els passos necessaris per maximitzar la seguretat, i per tant mantenir l'aplicació actualitzada sempre que ho demani Zoom. 

- Pensem que la seguretat online és una preocupació tan antiga com el propi internet, i que les empreses de software la tenen en compte constantment i treballen per millorar-la a mesura que noves amenaces apareixen. Aquests riscos estan no només associats a les aplicacions de videoconferència, sinó a tots els serveis que s'incorporen a la nostra vida diària. 

- Sobre la consideració de canviar de plataforma per a fer les classes online, després d'informar-nos sobre el tema, hem vist que altres aplicacions com Teams, Skype, Jitsi, Hangouts, Google Classroom, etc. no ofereixen una seguretat molt més alta (l'encriptació punt a punt seria allò desitjable) que la que ofereix Zoom. De tota manera, continuarem atents a les millores de seguretat que es facin.

Tot i que la majoria d’estudiants han mencionat que se senten segurs amb la nostra decisió d’utilitzar la plataforma, per a aquells que no us sentiu còmodes utilitzant el Zoom, ens agradaria recordar-vos que oferim les Kids Club @ Home Video classes fins a 6è, i particulars via Skype per a Teens i Adults. D’aquesta manera teniu una alternativa que no requereix l’ús d’aquesta plataforma.